Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πανέτοιμα τα Γιάννινα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας


Πανέτοιμη είναι η πόλη των Ιωαννίνων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία μετά την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι προς το Λονδίνο.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στα Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο. Η πόλη μας είναι μία από τις επτά της Ελλάδος, όπου ο βωμός θα μείνει αναμμένος καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.
«Ο Δήμος, το Πνευματικό Κέντρο και όλες οι υπηρεσίες μας, εργάστηκαν για την προετοιμασία και το Σάββατο θα είμαστε όλοι στην Πλατεία Μαβίλη για την τελετή υποδοχής.

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για προβολή των Ιωαννίνων καθώς οι εκδηλώσεις καλύπτονται και προβάλλονται σε πολλές χώρες του κόσμου και θέλουμε πραγματικά να στείλουμε σε όλο τον κόσμο τις πιο ωραίες και πιο αισιόδοξες εικόνες της πόλης μας», τόνισε στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Παράλληλα, ο δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους τρεις Γιαννιώτες αθλητές που θα παίρνουν μέρος στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, στους παγκόσμιους πρωταθλητές Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, Γιώργος Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη.
Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
Η λαμπαδηδρομία στα Γιάννινα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 20:57 από την Λεωφόρο Δωδώνης και θα καταλήξει στην πλατεία Μαβίλη όπου θα γίνει η αφή του βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο. Θα ακολουθήσει η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας, η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, οι χαιρετισμοί των επισήμων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.
Την Κυριακή η λαμπαδηδρομία θα ακολουθήσει την παραλίμνια διαδρομή, περιμετρικά του Κάστρου και στο ύψος της Γαριβάλδη θα αναχωρήσει οδικώς με επόμενο προορισμό την Κοζάνη. Η αναχώρηση από το βωμό στην πλατεία Μαβίλη στις 9:39 πμ.
Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρουν εννέα λαμπαδηδρόμοι, έξι το βράδυ του Σαββάτου και τρεις το πρωί της Κυριακής. Όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του Δήμου Δημήτρης Παπαδόπουλος, επιλέχθηκαν οι εννέα καλύτεροι αθλητές, από οκτώ διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα, με βάση τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς. Τους λαμπαδηδρόμους θα συνοδεύουν 19 μαθητές Λυκείων, ένας από κάθε λύκειο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε μία ξεχωριστή εμπειρία στους νέους, φέροντάς τους ακόμη πιο κοντά στον αθλητισμό και την ιδέα του Ολυμπισμού», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε επίσης από την πλευρά τους καλή επιτυχία στους Γιαννιώτες πρωταθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα είναι:
1.    ΒΛΑΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από τον στίβο
2.    ΧΑΡΙΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ από την κολύμβηση
3.    ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ από το τζούντο
4.    ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ από την άρση βαρών
5.    ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ από την ελευθέρα πάλη
6.    ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ από την κωπηλασία
7.    ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ από την κωπηλασία
8.    ΦΑΣΣΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑμεΑ στίβος
9.    ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ από την πυγμαχία.
Οι έξι πρώτοι θα τρέξουν το βράδυ του Σαββάτου και οι τρεις επόμενοι το πρωί της Κυριακής.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Λόγω της λαμπαδηδρομίας και των εκδηλώσεων θα υπάρξει σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Επαμεινώνδας Ζήκος ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή των πολιτών ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Έτσι το Σάββατο από τις οκτώ το βράδυ θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τη συμβολή των οδών Δωδώνης και Σταύρου Νιάρχου, Κεντρική Πλατεία, Αβέρωφ, Καραμανλή και πλατεία Μαβίλη.
Από τις τρεις το μεσημέρι, την ίδια μέρα και μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στην κάθοδο της οδού Δωδώνης, στην πλατεία Πύρρου, την πλατεία Παπανδρέου, στην Αβέρωφ, την Καραμανλή και την πλατεία Μαβίλη.
Την Κυριακή από τις έξι το πρωί απαγορεύεται η στάθμευση στην πλατεία Μαβίλη και τις οδούς Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Από τις οκτώ το πρωί θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην πλατεία Μαβίλη και στις οδούς Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, Μακαρίου, Κουντουριώτου και Εθνικής Αντιστάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου