Σάββατο 5 Μαΐου 2012

"Σαρωτικούς" ελέγχους σε σχολεία της Αττικής από Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης- ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΌΝΟ ΣΤΟ ESOS- Η ΟΛΜΕ δε θέλει ελέγχους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ελέγχους για το περσινό , το τρέχον  και για παρελθόντα έτη σε σχολεία της Αττικής ζήτησε από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ο Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Νομικός, για τις εγγραφές, μετεγγραφές  μαθητών   και την τήρηση ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Ενώ οι έλεγχοι ξεκίνησαν εδώ και καιρό ο Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης με νέο έγγραφό του ζήτησε οι έλεγχοι να επεκταθούν και για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-10.
Ο   Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντος πριν περίπου ένα χρόνο ζήτησε εγγράφως από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  να γίνουν έλεγχοι σε συγκεκριμένα σχολεία . , αφού πρώτα  πήρε το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
 Στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στάλθηκαν από τον κ. Κουμέντο  έγγραφα με στοιχεία λειτουργίας των 1ου Γυμνασίου Βάρης, 1ου Γυμνασίου Βούλας, 2ου Γυμνασίου Βάρης, 2ου Γυμνασίου Βούλας, Γυμνασίου Βουλιαγμένης, 1ου ΓΕΛ Βούλας, 2ου ΓΕΛ Βούλας ΓΕΛ Βάρης, ΓΕΛ Βουλιαγμένης, 1ου ΕΠΑΛ Βάρης και ΣΕΚ Βάρης, σύμφωνα με τα οποία ζητείται από τους ελεγκτές να προβούν  σε έλεγχο σχετικά με :
-   Εάν ο χωρισμός τμημάτων έχει γίνει σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους
-    Εάν τηρείται το ωράριο των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων  σύμφωνα με το υποχρεωτικό ωράριο του καθενός που καθορίζεται από τα χρόνια προϋπηρεσίας του και τη σχετική νομοθεσία΄
-    Εάν η εν γένει λειτουργία των σχολικών Μονάδων (εγγραφές, μετεγγραφές  μαθητών) είναι σύμφωνη με τα προβλεπόμενα.
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ καταγγέλλουν του ελέγχους!!!
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αντί να χαιρετίσουν τους ελέγχους , προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι όποιες καταγγελίες και να τιμωρηθούν εάν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που παρανομούν εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ως αυταρχικό τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής Γιάννη Κουμέντου , επειδή έκανε το αυτονόητο , να ζητήσει σχετικούς ελέγχους. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ με τίτλο: «Επιδρομή των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα δημόσια σχολεία!»
Μετά τις απανωτές βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα, τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς και τις συνάξεις, που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που οι επιτελάρχες του Υπουργείου Παιδείας και των τροϊκανών προετοιμάζονται με τις νέες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις να κατεδαφίσουν και τα τελευταία ίχνη της δημόσιας εκπαίδευσης, κάνουν την εμφάνισή τους στα σχολεία της περιοχής μας οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Το υπουργείο Παιδείας και ο περιφερειακός διευθυντής Αττικής, γνωστός για τις αυταρχικές του μεθοδεύσεις, τις διώξεις εναντίων συναδέλφων, αρχιτέκτονας των συγχωνεύσεων και καταργήσεων δεκάδων σχολείων σε ολόκληρη την Αττική, από κοινού στέλνουν τους ελεγκτές στα σχολεία της περιοχής μας. Ήδη την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σχολεία της Αττικής.  Την ίδια στιγμή που τα σχολεία βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, την ίδια στιγμή που λίγες εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμα μοιράσει τα βιβλία στους μαθητές, οι ελεγκτές ψάχνουν για «καθηγητές που κάθονται» στα σχολεία, ψάχνουν για δήθεν «μαθητές – φαντάσματα». Καταγγέλλουμε τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του υπουργείου και της περιφέρειας που προετοιμάζουν το έδαφος για να κτυπήσουν τις εργασιακές σχέσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου