Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, με εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων


Δελτίο Τύπου
Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, με εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 29 Μαΐου 2012, με εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Στη συνάντηση οι πρυτάνεις ενημέρωσαν την Υπουργό για την κατάσταση στα Ανώτατα Ιδρύματα και κυρίως για τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο.
Στη συζήτηση τέθηκε με έμφαση το θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης των ΑΕΙ στο τέλος του Ιουνίου και την αδυναμία των Ιδρυμάτων να λειτουργήσουν χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις ενώ επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ο κίνδυνος να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα στο καλοκαίρι.
Συζητήθηκαν, ακόμη, τα προβλήματα στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ με αιχμή την αδυναμία εκλογής των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων ενώ τέθηκαν και όλα τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν στη διοικητική λειτουργία των Ιδρυμάτων.
Η Υπουργός διαβεβαίωσε τους πρυτάνεις για τη βούληση και την επιμονή του Υπουργείου να βρεθεί  άμεσα λύση διότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η λειτουργία στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου