Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εκδρομή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Εκπ/κών Π.Ε. Ιωαννίνων


ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ                              
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 Πληρ: Γιάννης Στέφος 2651041085 κιν: 6944392910

                                                                            Αρ. Πρ: 57
                                                                                                                   Ιωάννινα 18/5/2012         
            Συναδέλφισσες /οι
Το Δ.Σ του ταμείου μας προγραμματίζει δύο εκδρομές,  τις λεπτομέρειες των οποίων μπορείτε να διαβάσετε στα προγράμματα που επισυνάπτονται. Από τις δύο εκδρομές που προτείνονται θα επιλεχθεί εκείνη που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις των συναδέλφων. 
            Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή 150 Ευρώ κατ΄ άτομο, στο πρακτορείο, προκειμένου να κλείσουμε τα ξενοδοχεία. Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί μέχρι τις 25 Ιουνίου. Επειδή οι ημερομηνίες είναι ιδιαίτερα πιεστικές και εκτιμούμε πως θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση, παρακαλείσθε να δηλώσετε το συντομότερο δυνατό τη συμμετοχή σας και να εξοφλήσετε την προκαταβολή στην παραπάνω ημερομηνία. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο PAMVOTIS TRAVEL τηλ: 2651034774,με το οποίο θα έχετε και την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.
Παρακαλούμε τους κ.κ. Διευθυντές/ντριες να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. τα τηλέφωνα των οποίων βρίσκονται στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολείων.

                                      ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

                        7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ -  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ -  ΣΠΛΙΤ – ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1η ΜΕΡΑ,  ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/07/12, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (506χλμ).
    Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κρυσταλοπηγή συνεχίζουμε μέσω Δυρραχίου με άφιξη στο διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών.  Η Μπούντβα θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ,  ΔΕΥΤΕΡΑ, 02/07/12, ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (144χλμ).
    Πρωινό. Περιήγηση πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1979 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη. Ακόμη στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα, αμφορείς, κοσμήματα, εργαλεία, αποδεικνύουν ότι ο τόπος διαποτίστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεση στάση στο Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979, η πόλη  καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (πολιούχος της πόλης) καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ,  ΤΡΙΤΗ, 03/07/12, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ.
       Πρωινό. Γνωριμία με την κοσμοπολίτικη πόλη με την πανοραμική θέση και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς (Unesco). Θα δούμε τα ανάκτορα με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους που προσφέρει η πόλη αυτή στους πολλούς επισκέπτες της. Στη συνέχεια, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, προτείνουμε κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum  όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση από το Lokrum. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ στο ξενοδοχείο.   Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ,  ΤΕΤΑΡΤΗ, 04/07/12, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ (ΖΑΝΤΑΡ) (421χλμ).
       Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση.  Η πανέμορφη διαδρομή μας κατά μήκος των , < δαντελωτών > Δαλματικών ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να περιηγηθούμε στην πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με άφιξη στο Μπίογκραντ. Άφιξη στο ξενοδοχείο στην περιοχή Ζαντάρ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση

5η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 05/07/12, ΖΑΝΤΑΡ – PLITVICE – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (350χλμ).
        Πρωινό. Επίσκεψη της πόλης Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας, και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μοναδικό σύμπλεγμα των 19 τουρκουάζ λιμνών, Plitvice που τελεί υπό τη προστασία της Unesco. Θα περιπλανηθούμε πάνω σε ξύλινα γεφύρια και μονοπάτια και θα απολαύσουμε την φύση σε όλο της το μεγαλείο δίπλα στους καταρράκτες, όπου τα παρθένα νερά των λιμνών βρίσκονται σε διάφορα υψομετρικά επίπεδα. Στη συνέχεια , αναχώρηση για Λουμπλιάνα. Η Σλοβενία ονομάζεται η ΄΄Κοιμωμένη Ομορφιά της Ευρώπης  ΄’ και η πρωτεύουσα της στις όχθες του συνώνυμου ποταμού το επιβεβαιώνει. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, αναχώρηση για να δούμε πολλά αξιοθέατα της παλιάς πόλης όπως το Βοτανικό κήπο, το πάρκο Τίβολι, το Δημαρχείο , τα παλάτια της , οι γέφυρες , η Όπερα , τα ρωμαϊκά τείχη , τα πολλά μουσεία της και το κάστρο (απ΄ όπου έχει πανοραμική θέα της πόλης και της περιοχής της). Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Η θέα της φωτισμένης πόλης (παλάτια , γέφυρες , κάστρο) είναι εντυπωσιακή. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ,  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06/07/12, ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (534χλμ).
         Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ.  Θα γνωρίσουμε από κοντά την πρωτεύουσα της Κροατίας. Θα δούμε την Άνω και Κάτω πόλη, την πέτρινη πύλη , τον πύργο Lotrscak, την πλατεία Κάπτολ, το Γκράτεκ, το ναό του Αγίου Μάρκου , την πλατεία Τίτο, την πλατεία Τομισλαβ (με το Art Pavilion), το πανεπιστήμιο (από τα αρχαιότερα του κόσμου έτος 1632) και το Εθνικό θέατρο. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν, διέλευση συνόρων και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Γνωριμία με την πόλη, όπου θα περπατήσουμε στην γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τερα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Ακόμη θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα, το Εθνικό μουσείο καζίγιε κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 07/07/12, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (874χλμ). 
           Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διασχίζοντας τα σύνορα των Ευζώνων και μετά από σχετικό έλεγχο, επιστροφή  στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό,  γεμάτοι εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή.

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  440  ευρώ / κατ΄ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.
- Μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ, μία (1) διανυκτέρευση στο Μπίογκραντ, μία (1) διανυκτέρευση στη Λουμπλιάνα και μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 4****.
- Έξι (6) πρωινά - μπουφέ.
- Έξι (6) δείπνα.
- Έμπειρος επαγγελματίας ξεναγός του Γραφείου μας.
- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.
- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης και μουσεία.
- Τα ποτά στα δείπνα.
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.





Προσοχή !  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.



                                                     ΔΕΥΤΕΡΗ   ΠΡΟΤΑΣΗ


6 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΝΙΣ

1η  ΜΕΡΑ,  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.
          Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι και άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η  ΜΕΡΑ,  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.
         Πρωινό. Γνωριμία με την πόλη, όπου θα περπατήσουμε στην γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τερα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Ακόμη θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα, το Εθνικό μουσείο καζίγιε κ.α. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με άφιξη στην πανέμορφη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η  ΜΕΡΑ,   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.
              Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, που είναι χωρισμένη από το Δούναβη στη Βούδα και Πέστη. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την πλατεία των Ηρώων, το κοινοβούλιο, τους πύργους των Ψαράδων, την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα Βιτρώ. Επίσης θα δούμε το Εθνικό μουσείο της Ουγγαρίας, το μοναδικό μουσείο Καλών Τεχνών με έργα Ελ Γκρέκο, Ραφαέλλο, Τιντορέττο, Λεονάρντο Ντα Βίτσι, Μπρέγκελ, Σέζάν, κ.τ.λ. και τη μαγευτική Όπερα της Βουδαπέστης. Από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα της Ελευθερίας μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ προτείνουμε μια ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο Δούναβη, διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, την Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

4η  ΜΕΡΑ,  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.
          Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στο πάρκο Βαροσλίγκετ με τα λουτρά  Σετσενίτ, κ.τ.λ.  Ακόμη μπορείτε να περιπλανηθείτε στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα καθώς επίσης και στα μεσαιωνικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος την αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.   Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ,   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ.       
           Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Szeged και με ενδιάμεσες στάσεις για το Νις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε τον πύργο Niska Tvrdava, τον καθεδρικό ναό, κ.α. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ,  ΝΙΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.       
          Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων μετά από σχετικό έλεγχο και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ



Προσοχή !  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.


ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :    370 ευρώ / κατ΄ άτομο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.
- Μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι (HOTEL IN – 4*), τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη (HOTEL RADISSON BLUE – 4*) και μία (1) διανυκτέρευση στο Íéò (ΗΟΤΕL REGENT – 4*)
- Πέντε (5) πρωινά - μπουφέ.
- Πέντε (5) δείπνα.
- Έμπειρος ξεναγός του γραφείου μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.
- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
- Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
- Τα ποτά στα δείπνα.
- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.



Παρατήρηση: Τα προγράμματα σας αποστέλλονται όπως ακριβώς τα λάβαμε από το τουριστικό πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου