Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Γ. Μπαμπινιώτη κατέθεσε σήμερα η ΟΙΕΛΕ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr
Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, για παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε σήμερα το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και ζήτησε  από τον πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του, διότι ,
σύμφωνα πάντα με την ΟΙΕΛΕ « εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της επιχειρηματικής ομάδας των σχολαρχών (και ο ίδιος, ως γνωστόν, είναι ο Πρόεδρος των 29 Αρσακείων – Τοσιτσείων σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας)».
Τους ισχυρισμούς αυτούς το ΔΣ  της ΟΙΕΛΕ σε σημερινή συνέντευξη τύπου τους στήριξε στα εξής:
 «Πληροφορηθήκαμε, είπαν οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας,  από εκπαιδευτικούς των Αρσακείων σχολείων ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας τους είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να τους «εξομοιώσει» μισθολογικά με τους δημόσιους και τελικά τους ενέταξε στο Ενιαίο Μισθολόγιο από τον Ιανουάριο του 2012 ,  παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Οικονομικών και εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας για μη περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τήρηση της ΔΑ 31/2010 για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εκπαιδευτικών της Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης».
Μάλιστα το προεδρίο της ΟΙΕΛΕ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «ο υπουργός Παιδείας πίεσε για την έκδοση της συγκεκριμένης γνωμοδότησης, όχι μόνο για να χαρίσει δεκάδες εκατομμύρια στη συντεχνία του, αλλά και για να καλύψει την προσωπική του παραβίαση των διοικητικών εντολών».
Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε επίσης πως «στο σύντομο διάστημα της υπουργικής του θητείας, ο κ. Μπαμπινιώτης προέβη στις εξής ενέργειες, σχεδόν αποκλειστικά για την  ιδιωτική εκπαίδευση:
α)  Επιχείρησε τρις να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία απελευθερώνονταν οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αποσυρόταν η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση.
β) Επιχειρεί τώρα, με την έκδοση και αποδοχή της επίδικης γνωμοδότησης, να κάνει ένα δώρο 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους σχολάρχες και να αφαιρέσει 27 εκατομμύρια ευρώ από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και πόρους από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν επίσης ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «διέταξε να υποβληθεί ερώτημα και επέσπευσε την έκδοση γνωμοδότησης για τη μείωση της μισθοδοσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».
Επίσης το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ έκανε λόγο για  επίσπευση και συνακόλουθες παρατυπίες κατά την υπηρεσιακή διακίνηση της σχετικής γνωμοδότησης που , όπως είπε, υποχρέωσαν την ΟΙΕΛΕ να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Παιδείας και κατά παντός υπευθύνου για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος για τους εξής λόγους:
•    Στις 4/5/2012, την Παρασκευή προ των εκλογών, στις 3 το μεσημέρι, ο Υπουργός Παιδείας επιχείρησε να πάρει ιεραρχικά τις υπογραφές των υπηρεσιακών παραγόντων, όπως προβλέπεται, για την προώθηση γνωμοδότησης προς το γραφείο του. Επειδή η Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης απουσίαζε, ο Ειδικός Γραμματέας την υπέγραψε χωρίς θετική, ή αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας, ενώ ο Γενικός Γραμματέας αρνήθηκε να την υπογράψει. Τότε το γραφείο του Υπουργού Παιδείας ανέλαβε δράση: Έσβησε από το έγγραφο την υπηρεσιακή σφραγίδα και τη μοναδική υπογραφή της υπηρεσιακής ιεραρχίας που υπήρχε κι έβαλε τη δική του υπογραφή, παραποιώντας έτσι δημόσιο έγγραφο. Σημειωτέον ότι το έγγραφο διακινούνταν με πρωτοβουλία του Υπουργού, ενώ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η διακίνηση ήταν αρμοδιότητα της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
•    Όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό της Παρέδρου του ΝΣΚ, κ. Αικ. Γαλάνη, η γνωμοδότηση διαβιβάστηκε προς ενέργειαν στη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, επειδή αυτή είχε συντάξει το σχετικό ερώτημα. Μόνον για κοινοποίηση απεστάλη προς το ΝΣΚ και το γραφείο Υπουργού. Άρα, το έγγραφο έπρεπε να διακινηθεί από τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και να φέρει 6 υπογραφές της διοικητικής ιεραρχίας, συνοδευόμενες από ενδεχόμενες παρατηρήσεις, ή ενστάσεις τους, και μόνον τότε να καταλήξει στον Υπουργό, προκειμένου να ασκήσει το διακριτικό του δικαίωμα, δηλαδή  να την κάνει αποδεκτή, ή όχι. Αυτή είναι η μοναδική αρμοδιότητά του κι όχι η διακίνηση της γνωμοδότησης.
•    Οι συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ μίληδαν για « ιδιαίτερη σπουδή της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας να εκδώσει την παραμονή των εκλογών τη γνωμοδότηση» και διατύπωσαν τα ερωτήματα πιεζόμενη από τι; ή από ποιον; και γιατί; άραγε, οδήγησε στο παράδοξο (;) να διαβιβαστεί η γνωμοδότηση από την εισηγήτρια,  κ. Αικ. Γαλάνη προς το ΥΠΔΒΜΘ στις 3/5/2012, μία ημέρα δηλαδή πριν υπογράψει και εκδώσει τη γνωμοδότηση ο αντιπρόεδρος του ΝΣΚ, κ. Ι. Σακελλαρίου. Μετά τη συνάντηση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, κ. Φωκ. Γεωργακόπουλο την 4/5/2012 η Ομοσπονδία μας, είπαν οι συνδικαλιστές στη συνέντευξη τύπου, ύστερα από προτροπή του Προέδρου του Ν.Σ.Κ., επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο, κ. Ι. Σακελλαρίου, τον ενημέρωσε ότι εκκρεμεί στο ΝΣΚ η συζήτηση όμοιου ερωτήματος που είχε προ πολλού υποβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας κι έθεσε στη διακριτική του ευχέρεια να επιφυλαχθεί της εκδόσεως ώστε να συνεκτιμήσει και τη θέση του ΝΣΚ επί του ερωτήματος του Υπουργείου Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου